Islak Kek

Malzemeler

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
250gr margarin
2 su bardağı (tepeleme olacak yine) un
1paket kabartma tozu
1paket vanilya

Hazırlanışı:

Şekerimiz ile sütümüzü çırpıyoruz ta ki şeker eriyinceye kadar.
Margarini eritip soğumaya bırakıyoruz.
İstenilen durumdaki margarini ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
oluşan karışımdan ki buna sos diyebiliriz 1 su bardağı ayırıyoruz.
Kalan malzemelerimizin tamamını da karışıma ekliyor bir kaç kez daha karıştırıp karışımın eşit şekilde olmasından emin olup fırına koyuyoruz.
Fırınımız yine önceden ısıtılmış şekilde olacağına dikkat edin 185 derece bu şekilde kekimizi pişirdikten sonra kürdan ya da çatal yardımı ile bir kaç delik açıyoruz ve ayırdığımız sosu döküp soğumaya bırakıyoruz.

0 yorum: