Fırında Köfte Patates

Malzemeler
500 gr dana kıyma
5 orta boy patates
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 orta boy soğan (halka dilimlenmiş)
4 adet domates
6 adet sivri biber
6 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Çeyrek ekmek içi (ıslatılmış ve suyu sıkılmış)
1 fincan süt
1 adet yumurta
1,5 su bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ


Köftelerin ve Sosun Hazırlanması

Kıymamızı, soğanımızı, sarımsağımızı, yumurtamızı, ekmek içini, tuzu, karabiberi bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz.
maydanozları ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
Hazırlanan kıymadan köfteleri avucunuzda şekillendirip, tabağa diziyoruz. 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. (Dinlendirmek şart değil ama böylesi daha güzel olur)
Domates salçasını, sıvı yağı ve kimyonumuzu karıştırma kabına koyup iyice karıştırıp harmanlanmasını sağlayın.
1,5 bardak su ilave ederek karıştırmaya devam edin hazırladığınız Salçalı sosumuzu kenarda bırakın.

Yemeğin Hazırlanması

Tepsimizi iyice yağlayın. Alta tarafa patatesleri, üstüne hazırladığınız köftelerimizi dizin.
İstediğiniz görselliğe bağlı olarak halka şeklindeki soğanları ve domatesleri sırası ile köftelerin üzerine koyun
En üst kısma  maydanoz yapraklarıyla süsleme yapın. Salçalı sosumuzu tepsinin iyice eşit bir şekilde gezdirin.
Bütün işlemler tamamlandıktan sonra tepsimizin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp,
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 45 dk pişirin (30. dk sonra folyoyu çıkarmayı unutmayın)
Unutmayın önemli olan patateslerin pişmesi diğerleri pişiyor zaten..
Enfes.. Afiyet olsun...

0 yorum: