Etli Nohut Yemeği
Malzemeler
300 gr nohut (akşamdan ıslatılmış)
200 gr kemiksiz kuzu eti
150 gr kemikli kuzu eti
Sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Nohut yemeği yapıyorsanız kullanmanız gereken etin özellikle kemikli et olmasını öneririm. Böylece hem nohut daha kolay pişer hem lezzeti daha iyi olur.
Gelelim Tarifimize
Soğanımızı ince ince doğruyoruz.
Etlerimizi tencereye koyup, etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar güzelce kavuruyoruz.
Sıvı yağımızı ve kestiğimiz soğanımızı tenceremize ekleyip. Kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanlar piştiğinde Pembiş pembiş olduğunda :) domates salçamızı ve biber salçamızı ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
Nohutlarımızıda tencereye ekleyip, dilediğiniz kadar tuz ekliyoruz.
Son olarak nohutun üzerinde olacak şekilde su koyup Tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmesini bekliyoruz.
Tarifimiz tamamdır afiyet olsun efenim: ))
300 gr nohut (akşamdan ıslatılmış)
200 gr kemiksiz kuzu eti
150 gr kemikli kuzu eti
Sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Nohut yemeği yapıyorsanız kullanmanız gereken etin özellikle kemikli et olmasını öneririm. Böylece hem nohut daha kolay pişer hem lezzeti daha iyi olur.
Gelelim Tarifimize
Soğanımızı ince ince doğruyoruz.
Etlerimizi tencereye koyup, etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar güzelce kavuruyoruz.
Sıvı yağımızı ve kestiğimiz soğanımızı tenceremize ekleyip. Kavurmaya devam ediyoruz.
Soğanlar piştiğinde Pembiş pembiş olduğunda :) domates salçamızı ve biber salçamızı ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
Nohutlarımızıda tencereye ekleyip, dilediğiniz kadar tuz ekliyoruz.
Son olarak nohutun üzerinde olacak şekilde su koyup Tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmesini bekliyoruz.
Tarifimiz tamamdır afiyet olsun efenim: ))
0 yorum: