Pirinç Pilavı

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
Tuz (ya da et bulyon)
Arpa ya da tel şehriye yarım su bardağı


Yapılışı:
Pirinci ayıklayın içinde taş vb yabancı madde kalmamasına özen gösterin sücgeçe koyun ve nişastası akana kadar 2 -3 defa su ile yıkayın.
Ilık suda ıslatıp yaklaşık 10 dk. bekletinve bir kez daha tekrar bol su ile yıkayıp tekrardan iyice süzün.
Et ya da tavuk suyundan hangisi var ise önceden kaynatın ve sıcak olarak ilave edeceğinizi unutmayın.
Tencerede tereyağını ekleyin ve eritin ardından şehriyenizi esmerleşinceye kadar kızdırın pirincimizi ilave edin, ve  pirinçler cam gibi olup kristalleşip birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurmaya devam edin. (tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim)
Sıcak suyu ilave edin ve dilediğiniz kadar (tercihiniz üzere) tuz atın ve (püf nokta)üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte pişirin.. Suyunu çekmeye başladığı zaman kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Suyunu çekince altını kapatın ve biraz yaklaşık 5-10dk. kadar dinlendirin. servisten önce şöyle bir karışıtırın.
Afiyet olsun efenim..

0 yorum: