Patlıcan musakka tarifi


Patlıcan musakka tarifi malzemeleri
4 adet patlıcan
1 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
2 su bardağı su
Bol sıvı yağ (kızartmak için)

Patlıcan musakka tarifi

Patlıcanlar  halka halka doğranır çok geniş değil ama 1 parmak kalınlığında. Tuzlu suya konur. 1 saat kadar suda bekletilip siyah suyunun çıkması sağlanılır. Süzülen patlıcanları kurulayıp tavaya konulan bol yağda alt-üst yaparak hafif şekilde kızartıyoruz. 1 kat olarak genişçe yayvan bir kaba yayıyoruz. Kızaran diğer patlıcanları başka bir tabağa alıyoruz.
3 yemek kaşığı yağda öncede ince ince doğranmış soğanlarımızı ve kıymamızı kavuruyoruz. Domatesi de ekliyoruz sonr olarak tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kadar daha kaynatıyoruz.
Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine düzgünce koyuyoruz ve 2 su bardağı suyuda ilave edip 20-25 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Söndürdükten sonra ince kıyılmış maydanozlarımızı serpiyoruz.
Afiyet olsun efenim...

0 yorum: