Mıhlama Kuymak Yapımı Resimli Tarif
MALZEMELER
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
(sağlık sorunu yaşamıyorsanız ve tereyağını seviyorsanız 1 kaşık tereyağı daha ekleyebilirsiniz. Ağır olacağını dğşğnüyorsanız 2 kaşık iyidir.)
2 silme yemek kaşığı mısır unu (kavrulmuş olan tercihtir diğeride kullanılabilir)
1 su bardağı su ve süt karışımı (sütü daha çok olsa olur %75 süt %25 su)
1,5 -2 su bardağı (Yaklaşık 450 500 gram) kadar eriyen peynir (trabzon peyniri,çeçil peyniri yada kaşar peyniri olabilir)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağımızı tavaya alıp yanmamasına özen göstererk kızdırıyoruz,fokur fokur kaynamasını sağlıyoruz. Yağımız kızınca mısır unumuzu ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
(Tercih sebebimiz kavrulmuş alırsak bir daha kavurmaya gerek kalmaz)
Ardından fokurdayan yağ ve unumuza su süt karışımını ekliyoruz karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Kaynadığı zamana içine peynirimizi atıp ocağın altını tam kısalım bir iki kez karıştırıp,
peynirin erimesini kolaylaştıralım ve tereyağı üzerine çıkana dek tam kısık ateşte nadiren karıştırarak pişirelim.
Tereyağı peynirin üzerine çıktığı zaman mıhlamanız hazırdır... Afiyet olsun Efenim
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
(sağlık sorunu yaşamıyorsanız ve tereyağını seviyorsanız 1 kaşık tereyağı daha ekleyebilirsiniz. Ağır olacağını dğşğnüyorsanız 2 kaşık iyidir.)
2 silme yemek kaşığı mısır unu (kavrulmuş olan tercihtir diğeride kullanılabilir)
1 su bardağı su ve süt karışımı (sütü daha çok olsa olur %75 süt %25 su)
1,5 -2 su bardağı (Yaklaşık 450 500 gram) kadar eriyen peynir (trabzon peyniri,çeçil peyniri yada kaşar peyniri olabilir)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağımızı tavaya alıp yanmamasına özen göstererk kızdırıyoruz,fokur fokur kaynamasını sağlıyoruz. Yağımız kızınca mısır unumuzu ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
(Tercih sebebimiz kavrulmuş alırsak bir daha kavurmaya gerek kalmaz)
Ardından fokurdayan yağ ve unumuza su süt karışımını ekliyoruz karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Kaynadığı zamana içine peynirimizi atıp ocağın altını tam kısalım bir iki kez karıştırıp,
peynirin erimesini kolaylaştıralım ve tereyağı üzerine çıkana dek tam kısık ateşte nadiren karıştırarak pişirelim.
Tereyağı peynirin üzerine çıktığı zaman mıhlamanız hazırdır... Afiyet olsun Efenim
0 yorum: