Bademli Un Kurabiyesi
MALZEMELER
250 gr yumuşamış tereyağı
2 fincan pudraşekeri (Türk kahvesi fincanıyla)
2 fincan toz badem içi (Türk kahvesi fincanıyla)
8 fincan un (Türk kahvesi fincanıyla)
YAPILIŞI
Tereyağını yumuşaması için oda sıcaklığında bırakın ve yumuşamış tereyağını rahatça unla karıştırabileceğiniz derince bir kaba koyun. Şekerimizi üzerine ekleyip güzelce yoğurun.
Unu da kaba ilave edin ve uzunca bir süre daha yoğurmaya devam edin unun yağ ile bir bütün olmasını sağlayın. Karışımınıza bademi de ekleyip bir kez daha yoğurun.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde ki parçaları koparıp, avuçlarınız arasında yuvarlak yapın (Küre şeklinde) pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.(aralarında aralık olmasına dikkat edin)
160 derecede önceden ısıttığımız fırına kurabiyeleri sürün ve pembeleşinceye kadar en az 30 dk pişirmeye devam edin.
Çıkardıktan sonra dilerseniz pudra şekeri dilerseniz de süslemelerle servis edebilirsiniz.
250 gr yumuşamış tereyağı
2 fincan pudraşekeri (Türk kahvesi fincanıyla)
2 fincan toz badem içi (Türk kahvesi fincanıyla)
8 fincan un (Türk kahvesi fincanıyla)
YAPILIŞI
Tereyağını yumuşaması için oda sıcaklığında bırakın ve yumuşamış tereyağını rahatça unla karıştırabileceğiniz derince bir kaba koyun. Şekerimizi üzerine ekleyip güzelce yoğurun.
Unu da kaba ilave edin ve uzunca bir süre daha yoğurmaya devam edin unun yağ ile bir bütün olmasını sağlayın. Karışımınıza bademi de ekleyip bir kez daha yoğurun.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde ki parçaları koparıp, avuçlarınız arasında yuvarlak yapın (Küre şeklinde) pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.(aralarında aralık olmasına dikkat edin)
160 derecede önceden ısıttığımız fırına kurabiyeleri sürün ve pembeleşinceye kadar en az 30 dk pişirmeye devam edin.
Çıkardıktan sonra dilerseniz pudra şekeri dilerseniz de süslemelerle servis edebilirsiniz.
0 yorum: